Новините от последното денонощие вкараха нашия проект ТЕХ ПАРК ХОУМ в епицентъра на иновациите и новия значим инфраструктурен проект на столицата. На входа на София Тех Парк, с лице на ул. Ген. Йордан Венедиков локацията на нашата сбъдваща се мечта се превръща във все по-значима и перспективна точка на картата на гр. София.

„Започва изграждането на нова улица, която ще подпомогне инфраструктурата за СУПЕРКОМПЮТЪРА“ това заяви кметът на гр. София Йорданка Фандъкова по време на вчерашната си визита в строящата се сграда на територията на София Тех Парк, където ще се помещава СУПЕРКОМПЮТЪРЪТ. Той е част от европейската мрежа EuroHPCJoint Undertaking.

Последната година даде своята категорична заявка, че бъдещото развитие на човечеството зависи от колаборацията между науката и технологиите. Това отбеляза и г-жа Фандъкова, която официално обяви и изграждането на новата ул. Северна с дължина 900 метра и връзката ѝ с ул. Ген. Йордан Венедиков. Двете улици са разположени по границата на София Тех Парк и ще осигурят новата удобна логистика на кв. Полигона.

„За тази инфраструктура бяха необходими средства в размер на 5 млн. лева и ние ги поискахме от Министерски съвет, като най-вероятно още утре те ще ни бъдат отпуснати и ще можем да започнем работа. Аз искам да благодаря на премиера Бойко Борисов затова. Тепърва предстои тази зона да се развие. Ще има и ново училище тук, като то също ще се възползва от новоизградената инфраструктура.“ това заяви г-жа Фандъкова пред медиите и обществеността.

Кметът на гр. София уточни, че новата ул. Северна ще разполага с по две ленти във всяка посока и широки осветени тротоари от двете страни. Ул. Ген. Йордан Венедиков ще осъществява вътрешно-квартална връзка между бул. Цариградско шосе и ул. Северна, като същата бъде удължена и разширена.

Бившият президент Росен Плевнелиев, участвал в делегацията посетила сградата на СУПЕРКОМПЮТЪРА , посочи, че срещу направената инвестиция от 5 млн. лева ще бъдат привлечени инвестиции в района за поне 200 млн. лева и отбеляза като пример новите пет проекта, които предстои да бъдат реализирани в София Тех Парк.

Министърът на финансите Кирил Ананиев също даде своето уверение за превръщането на България в дигитален хъб на Европа, за което СУПЕРКОМПЮТЪРЪТ ще окаже съществен принос.

Публичното оповестяване на този положителен тласък на кв. Полигона съвпадна с деня обявен за началото на Епохата на технологиите.

Ние от ТЕХ ПАРК ХОУМ  се гордеем, че усещаме положителните промени преди да са се случили и създаваме нещо ново и красиво, там където средата ще прави хората щастливи и ще се заражда светът на бъдещето.

Снимки: Интернет

Отразяване на развтието на района около София Тех Парк в медиите:

Печатни издания: – https://drive.google.com/drive/folders/1ODjRlIhG-FXarWQsviw7-EEdKdFUgikN?usp=sharing 

Вестник „Монитор“ от 22.12.2020 г. на страница 1 (отправка)
Финансовият министър Кирил Ананиев: Със суперкомпютъра България става дигитален хъб 

Вестник „Монитор“ от 22.12.2020 г. на страница 4
Финансовият министър Кирил Ананиев: Със суперкомпютъра България става дигитален хъб

Вестник „Телеграф“ от 22.12.2020 г. на страница 1 (отправка)
Суперкомпютърът привлича €200 млн. инвестиции

Вестник „Телеграф“ от 22.12.2020 г. на страница 14
Суперкомпютърът привлича €200 млн. инвестиции

Вестник „Труд“ от 22.12.2020 г. на страница 9
София прави нови улици за суперкомпютъра

 

Електронни издания:

Столичната община ще строи две нови улици заради суперкомпютъра, който се прави у нас. За целта тя е поискала от кабинета 5 млн. лв.
София ще строи две нови улици заради очаквания суперкомпютър
https://btvnovinite.bg/

„Ще направим нова улица, която ще е успоредна на бул. „Цариградско шосе“. Тя ще се казва улица северна и ще е дълга 900 метра, като ще има две платна в двете посоки и ще се свърза с улица „Ген. Йордан Венедиков“.
Фандъкова: Изграждаме нова улица, която ще е успоредна на бул. „Цариградско шосе“
https://eurocom.bg/

Улица „Северна“ ще е с дължина 900 метра и ще бъде с по две ленти в посока, както и широк 5-метров тротоар с осветление. Едновременно с това ще се изгради и нов участък и разшири улица „Ген. Йордан Венедиков“. Тя ще свързва София Тех Парк с бул. „Цариградско шосе“. Тази улица съществува в малък участък в момента, но ще бъде удължена и разширена.
Изграждат улица, успоредна на „Цариградско шосе“, заради Тех парка
https://bnr.bg/

Две нови улици ще бъдат изградени, за да се осигури достъп до суперкомпютъра, който България ще получи в „София Тех парк“. Едната ще е ул. „Северна“, която ще е успоредна на „Цариградско шосе“. Тя ще е 900 м с по 2 ленти и широк 5 м тротоар, а другата ще е „Йордан Венедиков“, която ще бъде доизградена и разширена. За целта правителството ще отпусне 5 млн. лв.
Две нови улици ще водят към суперкомпютъра
https://www.24chasa.bg/novini/article/9339243

По време на събитието стана ясно, че освен суперкомпютъра, ще бъдат изградени и допълнителни пътни връзки към него. Така ще бъде създадена нова улица „Северна“, успоредна на Цариградско шосе, с дължина около 900 м., която ще бъде с две ленти на посока, както и широк тротоар от 5 м и осветление. Ще има и нов участък и разширение на още една улица – „Йордан Венедиков“, която ще свързва комплекса с Цариградско шосе.
Финансовият министър: България става дигитален хъб, даваме по 3.8 млн. лева за суперкомпютър
https://www.monitor.bg/

„Подготвихме проектите и направихме организация за изграждането на няколко инфраструктурни обекта. Предвижда се изграждане на изцяло нова улица – ул. “Северна“, която осъществява връзка с ул. “Проф.Петър Мутафчиев“. Продължение и цялостна реконструкция на ул. “Ген. Йордан Венедиков“ ще осъществи връзка с бул. “Цариградско шосе“. Новата улица „Северна“ ще бъде с две ленти за движение във всяка посока и тротоари 5 м. Ул. “Ген. Йордан Венедиков“ ще се реконструира и разшири в посока северозапад с дължина около 300 м.
Фандъкова: Започваме изграждането на улици, които подпомагат инфраструктурата към сградата на суперкомпютъра в района
https://www.sofia.bg/

Две нови улици ще бъдат изградени, за да се осигури достъп до суперкомпютъра. Едната ще е ул. “Северна”, която ще е успоредна на “Цариградско шосе”. Тя ще е 900 м с по 2 ленти и широк 5 м тротоар, а другата ще е “Йордан Венедиков”, която ще бъде доизградена и разширена.
София прави нови улици за суперкомпютъра – https://trud.bg/

След което даде думата на кмета Фандъкова, която показа, че новата улица „Северна“ ще бъде успоредна на бул. „Царигардско шосе“ и ще е дълга около километър с две платна в посока и тротоар. Ще се направи и разширение и на ул. „Йордан Венедиков“, която ще свързва целия този комплекс с бул. „Цариградско шосе“.
Суперкомпютърът поскъпна с 5 млн лв. за нов асфалтов път
https://segabg.com/

Става дума за изграждане на нова улица с дължина около 900 метра, която ще бъде с по две ленти в посока и широк тротоар от 5 метра. Едновременно с това, нов участък и разширение на още една улица – „Йордан Венедиков“, която ще свързва целия този комплекс с Цариградско шосе.
Проектът за суперкомпютър поскъпна с 5 млн. лева – за нов път
https://www.banker.bg/

„Изцяло нова улица – ул. „Северна“ с дължина 900 м ще бъде изградена успоредно на бул. „Цариградско шосе“, ще има по две ленти в посока, тротоари от по 5 м., улично осветление. Но участък ще бъде изграден и по ул. „Йордан Венедиков“, чрез който ще бъде направена връзка с „Цариградско шосе“, обясни Фандъкова.
Близо 5 млн. лв. ще бъдат инвестирани в изграждането на 2 нови улици, които да обезпечат инфраструктурно „София Тех Парк“
https://vestnikstroitel.bg/

Предвижда се изграждане на изцяло нова улица – „Северна“, която да осъществява връзка с ул. „Проф. Петър Мутафчиев“. Тя ще бъде с две ленти за движение във всяка посоки, с обща дължина 900 метра и тротоар, широк около 5 метра. Цялостна реконструкция ще се извърши на ул. „Ген. Йордан Венедиков“, която ще бъде разширена с около 300 метра, съобщиха от пресцентъра на Столична община.
Столична община строи нова улица за суперкомпютъра в „София Тех Парк“
https://www.manager.bg/

Щe нaпpaвим нoвa yлицa, ĸoятo щe e ycпopeднa нa бyл. „Цapигpaдcĸo шoce“. Tя щe ce ĸaзвa yл. „Ceвepнa“ и щe e дългa мeждy 900 мeтpa и 1 ĸилoмeтъp, ĸaтo щe имa двe плaтнa в двeтe пocoĸи и щe ce cвъpзa c yлицa „Гeн. Йopдaн Beнeдиĸoв“, oбяви cтoличният ĸмeт Йopдaнĸa Фaндъĸoвa пo вpeмe нa пpoвepĸa нa изгpaждaнeтo нa cгpaдaтa, в ĸoятo щe ce пoмeщaвa cyпepĸoмпютъpa нa тepитopиятa нa Coфия Tex Πapĸ.
Столична община прави нова улица до София Тех Парк заради суперкомпютъра
https://www.economic.bg/

Изцяло нова улица ще се изгради, която е успоредна на бул. „Цариградско шосе“ – улица „Северна“. Тя ще бъде с дължина 900 метра. Улицата ще бъде с по две ленти в посока, както и широк 5-метров тротоар с осветление, уточни Фандъкова. Едновременно с това ще се изгради и нов участък и разшири улица „Ген. Йордан Венедиков“. Тя ще свързва София Тех Парк с бул. „Цариградско шосе“. Тази улица съществува в малък участък в момента. Тя ще бъде удължена и разширена.
Ще бъде изградена нова улица и ще се удължи и разшири друга, за да има по-лесен достъп до комплекса София Тех Парк
http://www.bta.bg/

Росен Плевнелиев посочи като положителен пример, че с отпускането на 5 млн. лева за изграждането на нова улица, срещу тази инвестиция има възможност за инвестиции на частния сектор в тази зона за поне 200 млн. евро. „Т.е. от 5 млн. лева ще привлечен инвестиции за 200 млн. евро“, изтъкна той, давайки примери с нови пет проекта, които ще бъдат в София тех парк. В най-тежката комбинация от кризи нито един стратегически модернизационен проект в София и страната не е спрян, каза Росен Плевнелиев http://www.bta.bg

Улица „Северна“ ще е с дължина 900 метра и ще бъде с по две ленти в посока, както и широк 5-метров тротоар с осветление.
Едновременно с това ще се изгради и нов участък и разшири улица „Ген. Йордан Венедиков“. Тя ще свързва София Тех Парк с бул. „Цариградско шосе“. Тази улица съществува в малък участък в момента, но ще бъде удължена и разширена.
Изграждат улица, успоредна на „Цариградско шосе“, заради Тех парка
https://www.cross.bg/

„С този обект се дава възможност да се направи алтернативата, изцяло нова улица, успоредна на Цариградско шосе, ул. Северна, с дължина около 900 метра, която ще бъде с по две ленти в посока и широк тротоар от 5 метра. Едновременно с това, нов участък и разширение на още една улица – „Йордан Венедиков“, която ще свързва целия този комплекс с Цариградско шосе. Тази улица съществува в малък участък в момента. Тя ще бъде удължена и разширена „, поясни тя. Кметът на София Йорданка Фандъкова представи нов инфраструктурен проект в района на София Тех парк http://www.focus-news.net/

Две нови улици ще бъдат изградени, за да се осигури достъп до суперкомпютъра. Едната ще е ул. „Северна“, която ще е успоредна на „Цариградско шосе“. Тя ще е 900 м с по 2 ленти и широк 5 м тротоар, а другата ще е „Йордан Венедиков“, която ще бъде доизградена и разширена. За целта правителството ще отпусне 5 млн. лв., съобщи Фандъкова.
Достъпът до суперкомпютъра в София по две нови улици
https://www.dnes.bg/

Според проекта ще бъде изградена изцяло нова улица – ул.“Северна“, която ще осъществява връзка с ул.“Проф. Петър Мутафчиев“. Тя ще бъде с дължина 900 метра и с две ленти за движение във всяка посока. Тротоарите ще бъдат 5-метрови и с осветление. Продължение и цялостна реконструкция ще бъде направена на ул.“Ген.Йордан Венедиков“, която ще се свърже с бул.“Цариградско шосе“. Разширението е в посока северозапад с дължина около 300 м., стана ясно по време на визитата на столичния кмет.
В София тех парк изграждат нови улици за 5 млн. лева (СНИМКИ)
https://stolica.bg/

Тя ще бъде успоредна на бул. „Цариградско шосе“. Улица „Северна“ ще е с дължина 900 метра и ще бъде с по две ленти в посока, както и широк 5-метров тротоар с осветление.
Едновременно с това ще се изгради и нов участък, който ще разшири улица „Ген. Йордан Венедиков“. Тази улица свързва София Тех Парк с бул. „Цариградско шосе“. Тя съществува в малък участък в момента.
Изграждат нова улица, успоредна на ‘Цариградско шосе’, за по-лесен достъп до София Тех Парк
https://offnews.bg/

Изцяло нова улица ще се изгради, която е успоредна на бул. „Цариградско шосе“ – улица „Северна“. Тя ще бъде с дължина 900 метра. Улицата ще бъде с по две ленти в посока, както и широк 5-метров тротоар с осветление, уточни Фандъкова. Едновременно с това ще се изгради и нов участък и разшири улица „Ген. Йордан Венедиков“. Тя ще свързва София Тех Парк с бул. „Цариградско шосе“. Тази улица съществува в малък участък в момента. Тя ще бъде удължена и разширена.
Нова улица ще води към суперкомпютъра в София
https://dnes.dir.bg/

„Щe нaпрaвим нoвa улицa, кoятo щe e уcпoрeднa нa бул. „Цaригрaдcкo шoce“. Тя щe ce кaзвa улицa “Ceвeрнa“ и щe e дългa 900 мeтрa, кaтo щe имa двe плaтнa в двeтe пocoки и щe ce cвързa c улицa „Гeн. Йoрдaн Вeнeдикoв“.
Фандъкова обяви нова улица в София
https://fakti.bg/

Новата улица ще е успоредна на бул. „Цариградско шосе“ – улица „Северна“. Тя ще бъде с дължина 900 метра. Улицата ще бъде с по две ленти в посока, както и широк 5-метров тротоар с осветление, уточни Фандъкова. Едновременно с това ще се изгради и нов участък и разшири улица „Ген. Йордан Венедиков“. Тя ще свързва „София Тех Парк“ с бул. „Цариградско шосе“. Тази улица съществува в малък участък в момента. Тя ще бъде удължена и разширена.
Суперкомпютърът ще глътне още 5 млн. лв. заради нови улици
https://www.mediapool.bg

Фандъкова разкри подробности и за нов инфраструктурен проект, който включва изграждането на пътна връзка в района на София Тех парк. „Ще направим нова улица, която ще е успоредна на бул. „Цариградско шосе“. Тя ще се казва улица северна и ще е дълга 900 метра, като ще има две платна в двете посоки и ще се свърза с улица „Ген. Йордан Венедиков“.
Фандъкова: Започваме изграждането на нова улица, която ще подпомогне инфраструктурата за суперкомпютъра
https://novini.bg/

Улица „Северна“ ще е с дължина 900 метра и ще бъде с по две ленти в посока, както и широк 5-метров тротоар с осветление.
Едновременно с това ще се изгради и нов участък и разшири улица „Ген. Йордан Венедиков“. Тя ще свързва София Тех Парк с бул. „Цариградско шосе“. Тази улица съществува в малък участък в момента, но ще бъде удължена и разширена.
Изграждат улица, успоредна на „Цариградско шосе“, заради Тех парка
https://mysofia.bg/

След което даде думата на кмета Фандъкова, която показа, че новата улица „Северна“ ще бъде успоредна на бул. „Царигардско шосе“ и ще е дълга около километър с две платна в посока и тротоар. Ще се направи и разширение и на ул. „Йордан Венедиков“, която ще свързва целия този комплекс с бул. „Цариградско шосе“.
Суперкомпютърът поскъпна с 5 милиона лева заради нов асфалтов път
https://www.dunavmost.com/

След което даде думата на кмета Фандъкова, която показа, че новата улица „Северна“ ще бъде успоредна на бул. „Царигардско шосе“ и ще е дълга около километър с две платна в посока и тротоар. Ще се направи и разширение и на ул. „Йордан Венедиков“, която ще свързва целия този комплекс с бул. „Цариградско шосе“.
Суперкомпютърът поскъпна с 5 млн лв. за нов асфалтов път
https://19min.bg/

Едната ще е ул. „Северна“, която ще е успоредна на „Цариградско шосе“. Тя ще е 900 м с по 2 ленти и широк 5 м тротоар, а другата ще е „Йордан Венедиков“, която ще бъде доизградена и разширена.
Две нови улици ще водят към суперкомпютъра
https://www.dotbg.bg

Нова улица –„Северна“ ще бъде изградена с цел да подобри транспортната свързаност на района около София Тех Парк и да подпомогне развитието на бъдещи инвестиционни проекти в региона, съобщи по време на събитието кметът Йорданка Фандъкова. Тя ще бъде успоредна на бул. “Цариградско шосе” и с дължина 900 метра, с по две ленти в посока и 5-метров тротоар с осветление. Кметът обяви, че едновременно с това ще бъде разширена и удължена съществуващата в момента ул. “Ген. Йордан Венедиков”. Тя ще свързва София Тех Парк с бул. “Цариградско шосе”.
Ръководството на София Тех Парк представи напредъка по проекта за суперкомпютъра, част от мрежата на EuroHPC
https://sofiatech.bg/

След което даде думата на кмета Фандъкова, която показа, че новата улица „Северна“ ще бъде успоредна на бул. „Царигардско шосе“ и ще е дълга около километър с две платна в посока и тротоар.Ще се направи и разширение и на ул. „Йордан Венедиков“, която ще свързва целия този комплекс с бул. „Цариградско шосе“.
Суперкомпютърът поскъпна с 5 млн лв. за нов асфалтов път
https://slava.bg/

„Ще направим нова улица, която ще е успоредна на бул. „Цариградско шосе“. Тя ще се казва улица “Северна“ и ще е дълга 900 метра, като ще има две платна в двете посоки и ще се свърза с улица „Ген. Йордан Венедиков“. За тази инфраструктура бяха необходими средства в размер на 5 млн. лева и ние ги поискахме от Министерски съвет, като най-вероятно още утре те ще ни бъдат отпуснати и ще можем да започнем работа. Аз искам да благодаря на премиера Бойко Борисов за това. Тепърва предстои тази зона да се развие. Ще има и ново училище тук, като то също ще се възползва от новоизградената инфраструктура“, разкри кметът на София.
Фандъкова обяви нова улица в София
https://svobodnabulgaria.eu/

Предвижда се изграждане на изцяло нова улица – ул. „Северна“, която осъществява връзка с ул. „Проф. Петър Мутафчиев“. Продължение и цялостна реконструкция на ул. „Ген. Йордан Венедиков“ ще осъществи връзка с бул. „Цариградско шосе“. Новата улица „Северна“ ще бъде с две ленти за движение във всяка посока и тротоари 5 м. Ул. „Ген. Йордан Венедиков“ ще се реконструира и разшири в посока северозапад с дължина около 300 м.
ИЗГРАЖДАТ УЛИЦИ, КОИТО ДА ПОДПОМАГАТ ИНФРАСТРУКТУРАТА В РАЙОНА НА СОФИЯ ТЕХ ПАРК
http://citybuild.bg

Изцяло нова улица ще се изгради, която е успоредна на бул. „Цариградско шосе“ – „улица „Северна“. Тя ще бъде с дължина 900 метра. Улицата ще бъде с по две ленти в посока, както и широк 5-метров тротоар с осветление, уточни Фандъкова. Едновременно с това ще се изгради и нов участък и разшири улица „Ген. Йордан Венедиков“. Тя ще свързва София Тех Парк с бул. „Цариградско шосе“. Тази улица съществува в малък участък в момента. Тя ще бъде удължена и разширена.
Суперкомпютърът идва с нова улица в София
https://www.haskovo.net

Утре на Министерския съвет ще бъдат отпуснати 5 млн. лв. по бюджета на Столичната община за изграждане на улица в близост до суперкомпютъра.
Суперкомпютърът превръща България в дигиталния хъб на Европа
https://news.bg/

Фандъкова: Започваме изграждането на нова улица, която ще подпомогне инфраструктурата за суперкомпютъра
https://novini.bg/video/29306?comment=new

Улица „Северна“ ще е с дължина 900 метра и ще бъде с по две ленти в посока, както и широк 5-метров тротоар с осветление. Едновременно с това ще се изгради и нов участък и разшири улица „Ген. Йордан Венедиков“. Тя ще свързва София Тех Парк с бул. „Цариградско шосе“. Тази улица съществува в малък участък в момента, но ще бъде удължена и разширена.
Изцяло нова улица успоредна на бул. Цариградско шосе, ще бъде …
https://novini247.com

В TECH PARK HOME

може да намерите

своя нов зелен дом

местоположение на сградата

С TECH PARK HOME се поставя началото на новото модерно място за живеене около СОФИЯ ТЕХ ПАРК.

адрес:

София, кв. Полигона,
район Младост; 
ул. Ген. Йордан  Венедиков

Информация и контакти

ESTATE TRIBUNE

ЕКСКЛУЗИВЕН МЕНИДЖЪР ПРОДАЖБИ

  • +359 886 395831
  • office@techparkhome.bg

изпратете запитване