В края на лятото постепенно се завръщаме към ежедневието и бизнеса и забелязваме, че някои процеси около нас се движат, променят и разрастват. Посетителите и жителите на кв. Полигона често си задават въпроса какво се случва в СОФИЯ ТЕХ ПАРК и какво е бъдещето на улична мрежа.

С последните изменения на устройствения план в района, уличната мрежа се затваря в пълен цикъл, с което ще се осигури мобилна връзка между двете части на кв. Полигона – тази около THE MALL и новоразвиващата се жилищна територия до СОФИЯ ТЕХ ПАРК. Така се улеснява движението между бул. Цариградско шосе, бул. Асен Йорданов, преките между тях и по специално ул. Ген. Йордан Венедиков, която предстои да бъде продължена и свързана в общата улична мрежа на квартала. Улицата се явява ключов подход към СОФИЯ ТЕХ ПАРК и в момента на нея се изграждат първите жилищни проекти на първа линия срещу парка. През 2021г. предстои и стартът на метролинията, която ще обслужва зоната.

Проектът ТЕХ ПАРК ХОУМ, разположен на ул. Ген. Йордан Венедиков, точно срещу входа на една от вътрешните алеи на СОФИЯ ТЕХ ПАРК, която води до спортната зона в парка, се очаква да стартира в близките месеци с изцяло жилищно предназначение и обособен собствен двор. Неговите бъдещи обитатели вече планират как ще управляват бъдещия си дом икономично, ефективно и красиво.

Поглед към зоната са насочили и две значими институции – WORLD BANK със своя център за споделени услуги, разположен на територията на СОФИЯ ТЕХ ПАРК и МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО с плановете си за релокация от центъра на столицата.

В самия СОФИЯ ТЕХ ПАРК / източник: 

СГРАДА ИНКУБАТОР – около 4 500 кв. м офисна площ, предназначена за стартъпи, които разработват иновативни продукти в трите основни фокусни области на научно-технологичния парк – информационни и телекомуникационни технологии, науки за живота и зелена енергия. Пространството е специално разработено за офисна работа, работа в мрежа /нетуъркинг/ и подпомагане на стартиращи компании да развиват своите идеи в успешен бизнес, както и да имат достъп до различни източници на финансиране.

Друга част от Инкубатора е предназначена за зрели компании, от които стартъпите могат да черпят ценни знания и опит, фондове, които инвестират в млади компании, предприемачески организации, които помагат за развитието на иновационната екосистема в България.

WALLTOPIA COLLIDER ACTIVITY CENTER – многофункционален център, който предлага обща площ от 13 хил. кв.м, в това число офис площи за иновативни компании с развойна дейност, зони за отдих и спортен комплекс.

НОВАТА БИЗНЕС СГРАДА В СОФИЯ ТЕХ ПАРК – SYNERGY TOWER ще представлява клас А бизнес център с РЗП 50 761.38 кв.м. С височина от 83 метра той ще бъде най-високата и най-голяма сграда на територията на ,,София Тех Парк”. Проектът, разработен от ,,А и А Архитекти”, представлява не само бизнес сграда, а цялостен център за иновации, развитие на бизнеса и  социална среда. Съгласно изискванията на ,,София Тех Парк” не по-малко от 30% от офисите ще бъдат предназначени за компании с изследователска дейност. Сградата ще предложи на своите обитатели просторни и гъвкави решения за разполагане на офисните части. Първите 8 етажа над партерния са с отдаваема площ 2750 кв.м. всеки, с до 350 работни станции, а етажи 9-14 са с площ от 1350кв.м. и до 180 работни станции. Последният, 16-ти етаж, е предназначен за офиси. Освен развитие на пълноценна работна среда Synergy Tower ще предложи множество възможности за социални дейности, които да са в  улеснение за работещите на територията на комплекса. Сградата предвижда наличието на ресторант, кафене със споделена библиотека, фризьорски салон, куриерски услуги и прилежащ зелен парк. В допълнение към изключително комуникативната си локация, сградата ще разполага с паркоместа  за 402 автомобила, част от които оборудвани със зарядни станции за електрически коли и скутери, 30 паркоместа за мотоциклети и над 300 за велосипеди. За да насърчи природосъобразния начин на придвижване на своите обитатели, сградата ще разполага със  съблекални за общо ползване, снабдени с душове и шкафчета за преобличане.

ИЗТОЧНИЦИ: ТЕХ ПАРК ХОУМ и SOFIATECH.BG

В TECH PARK HOME

може да намерите

своя нов зелен дом

местоположение на сградата

С TECH PARK HOME се поставя началото на новото модерно място за живеене около СОФИЯ ТЕХ ПАРК.

адрес:

София, кв. Полигона,
район Младост; 
ул. Ген. Йордан  Венедиков

Информация и контакти

ESTATE TRIBUNE

ЕКСКЛУЗИВЕН МЕНИДЖЪР ПРОДАЖБИ

  • +359 886 395831
  • office@techparkhome.bg

изпратете запитване