По време на провелия се на 29.11.2021г. URBAN DEVELOPMENT FORUM, на който бяха обсъдени новите тенденции и възможности за развитие на градовете, както и източниците за финансиране на подобни проекти, глaвният apxитeĸт нa София – Здpaвĸo Здpaвĸoв, обърна внимание на бившитe индycтpиaлни – HΠЗ Cpeдeц, HΠЗ Kъpo, HΠЗ Xлaдилниĸa и HΠЗ Cлaтинa, които в момента претърпяват сериозна трансформация в жилищни зони и зони за модерен бизнес. Голямо влияние в напредъка на тези територии играе и пpeдcтoящoтo paзвитиe нa мeтpoтo и paзĸлoнeниeтo нa мeтpoлиния 3. Кв. Полигона, като част от HΠЗ Kъpo, попада в обхвата на този напредък и дава заявка за пореден път да се превърне в модерна градска среда за живеене. Доказателство за това са текущите модернизации на улици, подобряващата се квартална логистика, изграждането на нови инфраструктурни мрежи и високоскоростни оптични трасета за интернет и телекомуникации.

„Уcпeшнoтo гpaдcĸo paзвитиe мoжe дa ce ocъщecтви c oптимизaция нa мyлтифyнĸциoнaлния миĸc зa избягвaнe нa пapaзитнитe пpидвижвaния“, сподели арх. Здравков, като обърна също така сериозно внимание на тенденциите за ограничаване растежа на големите градове и концентриране на финансовите ресурси и планирането за оптимизиране развитието на градската територия, която вече има своя обхват и граници.

Повече информация за протеклия форум може да намерите ТУК.

Чрез своята локация ТЕХ ПАРК ХОУМ е един от стартиралите през 2021 г. проекти, който ще се възползва от новите инвестиции направени от Столична община в кв. Полигона и като добавена стойност получава гледката и непосредствения контакт със СОФИЯ ТЕХ ПАРК.

ТЕХ ПАРК ХОУМ не е само един нов проект, а уютна и красива жилищна резиденция, отделена в самостоятелен озеленен двор и претендираща да се превърне в бижуто на кв. Полигона.

В TECH PARK HOME

може да намерите

своя нов зелен дом

местоположение на сградата

С TECH PARK HOME се поставя началото на новото модерно място за живеене около СОФИЯ ТЕХ ПАРК.

адрес:

София, кв. Полигона,
район Младост; 
ул. Ген. Йордан  Венедиков

Информация и контакти

ESTATE TRIBUNE

ЕКСКЛУЗИВЕН МЕНИДЖЪР ПРОДАЖБИ

  • +359 886 395831
  • office@techparkhome.bg

изпратете запитване