Кв. Полигона се превърна в един от районите на столицата, които предизвикват все по-голям интерес сред търсещите нова среда за живеене. Причините за това са няколко. Офисните и търговски центрове, концентрирани в региона и даващи множество удобства, са основен фактор за растящата популярност на „Полигона“. Освен това кварталът разполага и с една от най-добре поддържаните паркови среди в гр.София, представляваща част от СОФИЯ ТЕХ ПАРК. Безспорно районът се превърна и в средище на технологиите и иновациите, за което голям принос има и Столична община.

Когато говорим за развитие на територия важен фактор за нейния просперитет са транспортните връзки и останалите инфраструктурни комуникации. През месец декември 2020г. кметът на Столична община г-жа Фандъкова обяви публично намеренията на местната власт да развие и модернизира вътрешните транспортни комуникации в кв. Полигона и едновременно с това да подсигури нови ВиК връзки. Така планираните промени ще осигурят бърз достъп до бул. Асен Йорданов, където ще бъде позиционирана една от метростанциите при бъдещото разширение на градската железница / пред Арена Армеец и близо до The Mall /, която ще обслужват квартала. След издаденото през месец юли Разрешение за строеж за изграждане на новообразуваната ул. Северна и продължението на ул. Ген. Йордан Венедиков, тяхното изграждане започна на 09 август 2021г. Освен уличното платно са планирани добре осветени тротоарни зони, а под платното ще бъдат положени нов водопровод и каналзация, към които ще се свържат ТЕХ ПАРК ХОУМ и част от сградите на СОФИЯ ТЕХ ПАРК. Районът ще бъде захранен и с оптично трасе, осигуряващо бързи интернет връзки.

Вече текущите ремонтни дейности се очаква да се развиват с бързи темпове в близките няколко месеца, за да подобрят колкото се може по-скоро мобилността на района. Сред другите позитивни промени, които се очаква да се случат около СОФИЯ ТЕХ ПАРК и ТЕХ ПАРК ХОУМ, са локализирането на държавни институции, училище и детска градина, а в близко бъдеще и реализиране на проекта за зелена велоалея  на София, която включва и достъпа до кв. Полигона.

В TECH PARK HOME

може да намерите

своя нов зелен дом

местоположение на сградата

С TECH PARK HOME се поставя началото на новото модерно място за живеене около СОФИЯ ТЕХ ПАРК.

адрес:

София, кв. Полигона,
район Младост; 
ул. Ген. Йордан  Венедиков

Информация и контакти

ESTATE TRIBUNE

ЕКСКЛУЗИВЕН МЕНИДЖЪР ПРОДАЖБИ

  • +359 886 395831
  • office@techparkhome.bg

изпратете запитване