Концентрация на млади, активни и образовани хора в съвременна работна среда, в която се гради бъдещето; 
много чуждестранни специалисти, наети в технологичния бизнес, семейства с деца.

КАКВО ПРЕДЛАГА РАЙОНЪТ?

СОФИЯ ТЕХ ПАРК

Изключителна по рода си дестинация в гр.София, средище на иновациите, бизнеса, науката и технологииите в различни сфери. Първият реализиран научно-технологичен парк в България, създаден с цел да се превърне в платформа за обмен на знания и идеи между научните среди, бизнеса, държавата и обществото. Проектът е реализиран с подкрепата на Европейски програми и Столична община. На този етап са изградени няколко от планираните сградни корпуса, като цялостното му завършване и доразвитие предстои да се случи през слдващите години.

„Мисията му е да се превърне в престижна локация за световните, регионални и национални изследователи и иновативни компании в България и на Балканите. Да доизгради системата за подпомагане на иновациите и новите технологии чрез подкрепата на предприятия, които да подсилят икономиката на знанието у нас. Да обедини в едно усилията на бизнеса и науката, като се фокусира основно върху развитието и осъществяването на проекти в трите фокусни области на научно-технологичния парк – ИКТ, науки за живота и чиста енергия.

Паркът цели да засили конкурентоспособността на науката и предприемачеството в България чрез подобряване обмена на знания между академичните среди и бизнес общността. Да действа като платформа за развитието на стартиращите компании и иновативните идеи и катализира процеса на комерсиализация на научните изследвания.

В изпълнение на тези задачи научно-технологичният парк си партнира с водещи университети, бизнес клъстъри, големи международни компании, Столична община, МОН, МТСП, неправителствени организации и други.“

АРЕНА АРМЕЕЦ

АРЕНА АРМЕЕЦ е една от най-популярните и масови дестинации в гр.София, свързани с културни, спортни, бизнес и други прояви; изложения и форуми, концерти и спектакли. Мястото събира хиляди посетители целогодишно и посреща гости и известни личности от цял свят.

ЗАОБИКАЛЯЩА БИЗНЕС И ТЪРГОВСКА СРЕДА

ИЗЦЯЛО НОВОИЗГРАЖДАЩА СЕ СРЕДА САМО С НОВИ  МОДЕРНИ ЖИЛИЩНИ И БИЗНЕС СГРАДИ –  СИЛНА ПРЕДПОСТАВКА ЗА ДИНАМИЧНО РАЗВИТИЕ НА РАЙОНА.

Кв. Полигона е известен като една от най-развитите столични бизнес и търговски дестинации, в която са съсредоточени мащабни български и международни компании, осигуряващи хиляди работни места за специалисти, млади образовани хора, чужденци и опитни мениджъри. Предлага много добри условия за търговия и услуги чрез своите магазини, заведения, аптеки, медицински центрове, забавления за деца, спортни зали и съоръжения, зали за събития, среда за отдих.

САМО НА 5 МИН. ПЕШЕХОДНО РАЗСТОЯНИЯ ОТ СИЛНО РАЗВИТАТА ТЕРИТОРИЯ НА THE MALL, КЪДЕТО СЕ НАМИРА   ГОЛЯМО РАЗНООБРАЗИЕ НА ПРЕДЛАГАНИ СТОКИ, УСЛУГИ И ЗАВЕДЕНИЯ.

С развиване на бизнеса и привличането на много посетители на търговския център и услугите, които се предлагат около него, районът започна да привлича вниманието и като една нова възможна жилищна дестинация.

Малкото предлагане на имоти и голямото им търсене, както за живеене, така и за отдаване под наем в среда с потенциал, създават предпоставки за съсредоточаване на вниманието на инвеститорите в района през следващите няколко години.

 • TECH SPORT
 • NEXT LEVEL
 • 2fit
 • NOVOTEL
 • THE MALL
 • EUROPEAN TRADE CENTER
 • MEGAPARK
 • MR. BRICOLAGE

ТРАНСПОРТ И ИНФРАСТРУКТУРИ

Кв. Полигона е с добре изградени инфрастуктури във всяко едно направление.  Предстои отварянето на няколко нови улици, които да осъществяват директна връзка между двете части на квартала /жилищна и бизнес/. зала Арена Армеец и ж.к.Дружба.

 • НАЛИЧИЕТО НА ТОПЛОФИКАЦИОННА МРЕЖА;
 • ИЗГРАДЕНА ОПТИЧНА МРЕЖА ЗА ДОСТАВКА НА ВИСОКОСКОРОСТЕН И КАЧЕСТВЕН ИНТЕРНЕТ;
 • НОВОИЗГРАДЕНИ АСФАЛТИРАНИ УЛИЦИ

УДОБЕН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ ДО ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ, ЛЕТИЩЕ СОФИЯ И ЮГОИЗТОЧНИТЕ САТЕЛИТНИ ЧАСТИ ИЗВЪН ГРАДА

 • тролейбуси 4, 5, 8, 11
 • автобуси 84, 184, 306, 76, 204, 213, 304, 305, 604, 505, 280
 • нощен транспорт N1
 • автобуси за крайградските зони 1, 3, 5 и 6

 

ПРЕДСТОЯЩО ИЗГРAЖДАНЕ НА ДВЕ МЕТРОСТАНЦИИ НА
5 МИН. ПЕШЕХОДНО РАЗСТОЯНИЕ

 • до Арена Армеец
 • пред кв. Полигона

СПОРТ И ОТДИХ

Поради концентрацията на повече млади и активни хора, модерни бизнес компании и чужденци, кв. Полигона предоставени възможности за спорт на открито и закрито – спортни зали, фитнес центрове, тенис корт, колоездачни алеи, зала за екстремни спортове, крос алеи, др. Добре планирата и отворена за посетители паркова среда на СОФИЯ ТЕХ ПАРК привлича ежеминутно спортуващи и разхождащи се посетители. Наличието на детска площадка и спокойствието, което излъчва целия комплекс е друга причина, която кара хората да избират тази среда.

В TECH PARK HOME

може да намерите

своя нов зелен дом

местоположение на сградата

С TECH PARK HOME се поставя началото на новото модерно място за живеене около СОФИЯ ТЕХ ПАРК.

адрес:

София, кв. Полигона,
район Младост; 
ул. Ген. Йордан  Венедиков

Информация и контакти

ESTATE TRIBUNE

ЕКСКЛУЗИВЕН МЕНИДЖЪР ПРОДАЖБИ

 • +359 886 395831
 • office@techparkhome.bg

изпратете запитване